Unde au petrecut românii minivacanța de 1 Decembrie. Premiera de anul acesta

Data publicării:
oameni la tarabele unui târg de craciun
Târg de Crăciun FOTO: Shutterstock

Românii au cheltuit peste 10 de milioane de euro în vacanţa de Ziua Naţională. Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, pachetele city-break din ţară s-au vândut mai bine decât cele din străinătate. Cele mai căutate au fost oraşele ardelene, inclusiv Sibiu. Totuşi, românii s-au îngrămădit şi pe Valea Prahovei.

De Ziua Naţională, aproximativ 40.000 de români au achiziţionat sejururi în oraşele din Ardeal, fiind căutate în special Alba-Iulia, Braşov, Sibiu şI Cluj-Napoca. Aici, cazarea a costat între 300 şi 800 de lei. Însă, un record de vizitatori a înregistrat şi Târgul de Crăciun din Sibiu. În cele 4 zile de vacanţă, 70.000 de români au trecut pragul târgului în căutarea de cadouri pentru cei dragi. Vorbim atât de turişti, cât şi de localnici.

Și vânzările au fost substanțiale pentru comercianți - și nu este decât a doua săptămână a târgului. Urmează o lună întreagă în care turiștii se mai pot bucura de cel mai căutat târg de sărbători din România.

Aglomeraţie mare a fost şi pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns la 95%. Aproape 30.000 de români au aglomerat hotelurile şi pensiunile din zona montană a judeţului Braşov. În acest an, cele mai mici preţuri au fost în Buşteni şi în Bran.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri