Vacanță o dată la 30 de ani?

Data actualizării: Data publicării:
slatina

Pentru zeci de copii din Olt, vacanţa mare este mai frumoasă anul acesta. Au văzut pentru prima dată muntele. Provin din familii sărace, iar părinţii lor nu au bani să-i ducă în vacanţă. Au învăţat bine însă, aşa că au fost recompensaţi cu o tabără gratuită, de cinci zile, la Căciulata.

Bucurie mare în tabăra de la Căciulata. 75 de copii sărmani, dar premianţi, au fost răsplătiţi cu o vacanţă gratuită.

Este superb, având în vedere că e prima oară când ajung aici. Pe drum am avut parte de noi experienţe, am cunoscut prieteni noi, am cântat tot drumul în autocar”, spune Ionuţ Subaşu.

Sunt cuvintele unui adolescent de 17 ani care nu a avut parte niciodată de o vacanţă. În autocar era vizibil emoţionat şi nu ştia ce o să îl aştepte.

N-am mai fost niciodată la munte. Este prima experienţă. Să sperăm că o să fie ceva minunat... un foc de tabără cât mai mare, multă distracţie, cântece, drumeţii”, mai spune Ionuț.

Cu emoţii a plecat la drum şi Iuliana. Provine dintr-o familie săracă, dar asta nu o împiedică să fie printre cei mai buni la şcoală.

„Cu siguranţă va fi frumos şi vreau să mă distrez. Să îmi fac prieteni noi, să vorbesc cu ei, să ne plimbăm”, spune Iuliana Screciu.

Tatăl ei a însoţit-o până la autocar. Câţiva lei de buzunar este tot ceea ce poate să-i ofere. Bărbatul lucrează cu ziua, aşa că banii pe care-i câştigă abia le asigură traiul zilnic.

„N-am fost niciodată în vacanță pentru că n-am servici. N-am avut şansa... Acu' 30 şi ceva de ani am fost, o singură dată, cu părinţii. Aveam 8 ani”, spune Ion Screciu.

„Activităţile sunt libere, ca să zic aşa. Vor avea activităţi recreative, drumeţii, bazin, înot”, afrimă Nicoleta Stanca, reprezentant Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport.

Copiii provin din centrele de plasament şi din familii nevoiaşe. La Căciulata vor sta cinci zile fără să plătească niciun ban.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
vacanta
Vacanță la mare, răsplată pentru premianți
171114 TURISTI
Prezenţă mare la urne pe Valea Oltului
Partenerii noștri