VIDEO. Asfaltare printre stâlpi dezafectaţi

Data actualizării: Data publicării:
iasi

Metodă originală de reabilitare a unei străzi din Iaşi. Muncitorii au turnat asfalt făcând slalom printre stâlpii de electricitate care au fost dezafectaţi, dar au rămas înfipţi pe un sens de mers. În mod normal, susţin specialiştii, stâlpii ar fi trebuit scoşi înainte de începerea lucrărilor, dar nimeni nu ştie să spună de ce nu s-a întâmplat acest lucru.

Carmen Ciocan, reporter Digi24 Iași: Stâlpii de pe această stradă susţineau reţeaua electrică pentru tramvaie. Liniile au fost scoase pentru ca zona să fie reabilitată, dar stâlpii au rămas în picioare. Iar muncitorii au turnat asfalt pe lângă ei.

Pe o distanţă de 900 de metri, strada arată ca o pistă cu obstacole.

Eu sunt constructor de meserie și nu e indicat așa ceva! E dezastru! Depinde de firmă, de om, de inginerii care au fost aici, cum au lucrat, cum au gândit!”, spune un bărbat.

Trebuiau să scoată stâlpii! După aceea altă muncă, altă cheltuială și tot așa!”, adaugă un altul.

Reprezentanţii furnizorului de energie spun că analizează acum situaţia, iar cei de la primărie dau asigurări că până la terminarea proiectului problema se va rezolva.

Radu Botez, viceprimar Iași: Ei vor fi scoși în momentul în care acest lucru era posibil. Dacă într-adevăr strada era dată în folosință sigur în momentul ăla ar fi fost clar o greșeală.

Porțiunea de drum asfaltată face parte dintr-un plan de modernizare a străzilor, în care primăria va investi 37 de milioane de lei. În total, vor fi reabilitaţi 6 kilometri de drum, vor fi refăcute spaţiile verzi şi vor fi construite peste 200 de locuri de parcare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri