VIDEO. Betoane pe singura plajă ecologică din București

Data actualizării: Data publicării:
betoane

Singura plajă ecologică din București, amenajată cu bani publici în urmă cu 4 ani în Parcul Tineretului, a fost parţial betonată de primăria sectorului 4. Bucureştenii care obişnuiesc să se relaxeze pe această plajă condamnă acţiunea autorităţilor şi sunt siguri că pe cimentul proaspăt va apărea un restaurant. Nici vorbă, spun oficialii primăriei. Acolo se vor monta aparate de fitness, susțin aceștia.

De la Polivalentă, câţiva paşi înainte şi apoi la dreapta, e singura plajă ecologică din Bucureşti. Primăria sectorului 4 a amenjat-o în 2013, cu bani de la buget. La ora 10 a dimineţii, se bucură de plajă vreo două sute de oameni.

Se relaxează toţi cum ştiu şi cum vor. Se răcoresc la duşurile primăriei, citesc sau vorbesc de ale vieţii. Sunt dezamăgiţi însă de tonele de ciment care le-au răpit câteva sute de metri pătraţi de iarbă moale.

„Nu gândesc nici cât o găină. Sunt fără creier! Atâta timp cât te lipseşti de verdeaţă, când tu în loc să multiplici aceste suprafeţe de care ducem dorul. Suntem noi vinovaţi, în primul rând, cei care alegem”, spune un bărbat.

Cele trei cercuri din beton construite de primăria sectorului 4 anulează, practic, investiţia din 2013, făcută tot de primăria sectorului 4. Nu există organizare de şantier în zonă. Locul este neprotejat. Iar cei obişnuiţi să facă plajă de ani buni aici nu le înţeleg rostul.

„S-au trezit într-o noapte două minţi luminate, ca să facă ei ştiu ce. Poate vreo terasă care merge. Că celelalte nu merg. E posibil orice. La ce să ne aşteptăm? Nu trăim în România?”, spune un bărbat.

Reprezentanţii primăriei susţin că au primit reclamaţii de la cetăţeni care critică prezenţa amatorilor de plajă în parcul Tineretului, iar pe betonul cel nou vor fi montate... aparate de fitness. Din luna aprilie, în mediul online există o petiţie care condamnă plaja în parcul Tineretului. Are însă doar... un semnatar!

În plus, imediat lângă plajă sunt deja zece aparate de fitness care stau, mai mereu, nefolosite. Autorităţile nu au anunţat costurile noii investiţii. Dar preţul unui singur aparat de fitness outdoor depăşeşte o mie de euro, fără TVA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri