VIDEO | Caz revoltător. Om al străzii bătut și umilit de doi copii

Data publicării:
Homeless doarme pe banca persoana fara adapost GettyImages-56077560

Zeci de minute, bărbatul fără adăpost încearcă să scape de loviturile copiilor. Aceştia îl urmăresc şi aruncă cu pietre. Nimeni nu intervine.

E ceva normal în România din câte se pare. Normal ar fi fost cineva să intervină, dar se pare că nu îi pasă nimănui. Nepăsarea e maximă la noi pentru orice persoană, nu neapărat pentru oamenii străzii,” spune un trecător.

Persoanele vulnerabile sunt ținta unor forme de agresivitate, atacuri, violențe stradale, ele fiind vulnerabile, ne dă o forță și o autoritate asupra lor și chiar o dorință de a-i înjosi. Nimeni nu o să sară să îi ia apărarea pentru că nu consideră că este treaba lor,” explică Mihai Copăcean, psiholog.

Cazul aduce în discuţie o problemă aparent fără rezolvare atât în România, cât şi în alte ţări. Oamenii îi ignoră pe semenii lor mai puţin norocoşi, lucru demonstrat recent de UNICEF. Oamenii sunt dispuşi să ajute un copil singur atunci când acesta e curat şi bine îmbrăcat. Dacă hainele sunt murdare şi e neîngrijit, devine invizibil.

Un alt exemplu grăitor vine de peste ocean unde celebrul actor Richard Gere s-a îmbrăcat ca un om al străzii şi nu a fost recunoscut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri