VIDEO. Furtunile au făcut pagube în 10 județe

Data publicării:
Severe Storm hits Sydney
SYDNEY, AUSTRALIA - OCTOBER 13: A general view is seen of a lightning strike as a severe storm hits Sydney on October 13, 2014 in Sydney, Australia. (Photo by Mark Kolbe/Getty Images)

Zeci de copaci au fost doborâţi de vânt şi acoperişuri au fost smulse de vijeliile care au lovit ieri mai multe zone din ţară. În 96 de localităţi sunt probleme la alimentarea cu energie electrică. În total, furtunile au făcut pagube în 10 judeţe.

Furtuna a făcut ravagi în vestul ţării. În Lugoj, acoperişul de la căminul grupului şcolar textil a fost smuls de furtuna puternică.

Mihaela Crețu, reporter Digi24: Bucăți întregi de tablă și grinzi de lemn au fost smulse de pe căminul școlii din Lugoj și împrăștiate în curțile vecine. Purtate de vântul puternic, grinzile de lemn au spart inclusiv țiglele de pe casele vecine.

Petru Ivan, localnic păgubit: La început au venit niște stropi de ploaie, mari față de cei obișnuiți. După vreo cinci minute, deodată a început o vijelie. Uitați, table de 10 metri lungime cu grizi. În pod am avut grinzi de 6 metri lungime, băgate în pod prin țiglă.

Acoperișul căminului fusese reabilitat în anul 2008.

Cosmin Gheorghe, directorul grupului șolar: Este distrus complet acoperișul de pe internatul școlii. Dar a afectat nu doar acoperișul, pentru că el a căzut pe acoperișurile altor corpuri de clădire din școală. Mai avem un al doilea corp de clădire, unde erau săli de clasă, avem două ateliere și alea afectate.

10 pompieri au intervenit pentru a remedia situaţia.

În Timișoara, aproape 30 de copaci au fost puşi la pământ de rafalele puternice.

În județul Arad, vijelia a distrus acoperișurile mai multor clădiri, iar sute de copaci au fost rupți și doborâți pe șosele. Drumul spre Pădurea Ceala a fost blocat de 50 de copaci rupți.

Unsprezece muncitori de la o fabrică din Arad au fost răniţi de o uşă din sticlă smulsă din balamale de vântul puternic. Oamenii au fost transportați de urgență la spital pentru investigații.

În Iaşi a plouat torenţial aproape o oră, iar vântul puternic a doborât un copac care a căzut peste un tramvai şi o maşină.

Tot din cauza vântului puternic, acoperişul unei şcoli private a ajuns în mijlocul străzii. Doar întâmplarea a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

Şi un bloc din Iaşi a rămas fără acoperiş. Iar o telespectatoare Digi24 ne-a trimis imagini în care se văd efectele vijeliei.

În Vaslui, o ploaie care a durat aproape o oră a inundat 50 de străzi.

În celălalt capăt al ţării, în Alba, a căzut grindină cât nuca, iar hectare întregi de culturi au fost distruse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri