VIDEO. Jandarmi recrutați cu autospeciala

Data actualizării: Data publicării:
autospeciala

Jandarmii pleacă prin ţară cu o caravană pentru a recruta tineri. Speră să convingă 700 de oameni să se înscrie pe locurile de subofiţeri, scoase la concurs de Ministerul de Interne într-o sesiune care va avea loc în ianuarie anul viitor.

„Vor fi angajații noștri care vor vorbi cu tinerii, se vor opri în locurile publice, îi vor aborda și le vor explica ceea ce se întâmplă, încercând să creeze o emulație care să ne aducă în momentul de față o resursă cât mai calificată și foarte bine pregătită”, a detaliat col. Sebastian Cucoș, șeful Jandarmeriei Române.
„Încercăm să îi atragem în rândurile noastre pentru a acoperi diferența, deficitul de personal pe care îl avem în momentul actual. Lipsesc foarte mulți oameni din structurile operative, nici în zona de suport lucrurile nu stau prea bine”, a explicat șeful Jandarmeriei.

Pensionările masive din sistem au lăsat 3.000 de locuri libere. Tinerii care vor să fie jandarmi trebuie să se înscrie în concurs până pe 5 decembrie. Vor fi admişi cei care au între 18 şi 27 de ani şi au luat examenul de bacalaureat.

O autospecială inscripționată cu mesajul campaniei va merge, timp de opt zile, prin 15 orașe din țară și va prezenta celor interesați oferta Jandarmeriei. Prima oprire a caravanei va fi în Călăraşi.

Activitatea se desfășoară în contextul organizării concursului de ocupare a celor 700 de locuri repartizate Jandarmeriei Române, respectiv 350 de locuri în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani, județul Vâlcea și 350 de locuri în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni, județul Suceava.
„Atenție! Vom folosi forța...cuvintelor”, avertizează Jandarmeria pe pagina de Facebook, precizând că autospeciala pentru recrutare va parcurge 15 orașe, 2000 de km în 8 zile și 700 de șanse pentru un loc de muncă decent, predictibil și cu perspectivă.

Un stagiu de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum și de celelalte facilități ale acestora (baze sportive, săli internet etc.).

La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofițeri vor fi repartizați să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei.

Detalii pentru înscriere, aici.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri