VIDEO. Legea pensiilor, gata și nu prea

Data publicării:
casa de pensii mediafax

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, nu a primit proiectul legii pensiilor. Luni seara ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, afirmă că are gata proiectul e finalizat și că mai trebuie făcute doar niște calcule împreună cu Ministerul de Finanțe.

Bâlbâieli în privința proiectului de lege al pensiilor. Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, spune că nu a primit forma finală a proiectului de la ministerul Muncii pentru a putea calcula impactul bugetar. Singurele informații deținute sunt obținute pe căi neoficiale.

”Înțeleg că a fost finalizată legea pensiilor, nu am primit încă forma finală a legii pensiilor pentru a vedea care este impactul bugetar. În momentul de față avem informații de la colegii noștri care au purtat discuții la nivel cu ministrul Muncii și care mi-au oferit informații preliminare”, a spus marți Ionuș Mișa, ministrul de finanțe.

El adaugă că nu a primit forma finală pentru a putea face o analiză de impact pe fiecare an în parte. ”Voi discuta cu ministrul Muncii să văd când vor transmite legea către ministerul de Finanțe. Pentru noi o analiză de impact va dura câteva săptămâni”, a spus el. Dacă legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, aceasta va fi o ”decizie politică, în coaliție”, a spus ministrul.

Cu doar o zi înainte ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu lăsa să se înțeleagă cu proiectul mai are de parcurs niște formalități. "Legea e gata, proiectul e finalizat, a rămas să facem niște calcule împreună cu Casa de Pensii și Ministerul de Finante. Liviu Dragnea a vrut niște exemple foarte concrete, cât e azi pensia unui fost medic, cât va ajunge, fost agricultor ș.a.m.d., pentru că atunci când venim cu legea în spațiul public să putem răspunde la toate întrebările", spunea Vasilescu la un post de televiziune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri