VIDEO. Plasturele care te ajută să îţi găsești copilul

Data actualizării: Data publicării:
plasture

Mai multe eleve de la un liceu din Topliţa au găsit soluţia perfectă care ne poate ajuta să ştim mereu unde sunt oamenii dragi sau lucrurile necesare. Plasturele cu GPS. Datorită acestuia, veţi şti de fiecare dată unde este copilul dumneavoastră sau animalul de companie. Plasturele poate fi aplicat chiar şi telefon sau pe cheile maşinii.

Cu un plasture din silicon şi un microcip GPS - care poate fi cumpărat de pe Internet -, conectat la o aplicaţie a telefonului, şase eleve de clasa a 11-a din Topliţa au găsit o soluţie revoluţionară pentru a nu mai pierde nimic. Proiectul a fost premiat la o competiţie naţională a tinerilor antreprenori.

Edina Baco, elevă: Am avut diferite rude cu Alzheimer sau anumite boli psihice care aveau crize şi am observat că trebuie să te îngrijeşti de ei şi au nevoie de monitorizare constantă.

Cel mai ieftin prototip a costat 250 de lei şi a fost deja testat.

Mara Haja, elevă: Am stat de dimineaţă până seară şi am făcut planuri de afaceri, ne-am pregătit mult şi business speechul care a fost greu”.

Întreaga echipă a fost coordonată de un profesor de matematică.

Camelia Mândru, profesor coordonator: Copiii s-au adunat la ei acasă, când la unul când la celălat și au reușit să ne îndeplinim toate obiectivele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri