VIDEO. Poștașii nu renunță la proteste: „Nu cedăm!”

Data publicării:
protest postasi

O nouă zi de proteste la Poşta Română, a treia la rând. În mai multe oraşe, angajaţii companiei spun că nu vor să mai lucreze până când nu le vor fi rezolvate revendicările. Cea mai mare problemă a lor este legată de salariile foarte mici.

Greva spontană a început, miercuri noaptea, la Cluj, când angajații de acolo au întrerupt lucrul din cauza eșecului negocierilor cu conducerea centrală a companiei. A doua zi grevei s-au raliat sute de poștași din aproape toată țara. Astfel, activitatea Poștei a fost blocată în Capitală, în Sibiu, Vrancea, Prahova, Vaslui, Buzău, Alba și Ploiești. 

Angajații cer mărirea salariilor precum și alte drepturi salariale. Deoarece negocierile cu conducerea au eșuat, angajații Poștei Române au intrat în grevă spontană. 

Poștașii au atras atenția că nu beneficiază de anumite soluții tehnice pe care colegii lor din alte țări le primesc, de faptul că de zeci de ani sortarea corespondenței se face manual sau de faptul că greutatea mare pe care o cară zilnic le provoacă boli profesionale.

O altă problemă gravă este legată de deficitul de personal, la care se adaugă o mare fluctuație, cauzată tocmai de salariile mici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri