VIDEO. Protestul sinistraților

Data publicării:
protest sinistrati

Teama că vor intra în iarnă, fără să aibă casele refăcute, i-a scos în stradă pe sinistraţii dintr-o comună din Galaţi. Oamenii şi-au strigat nemulţumirea, în faţa primăriei. Mai ales că lucrările care ar trebui să prevină noi inundaţii nici măcar n-au început.

Au trecut aproape două luni de la inundaţiile care au lovit comuna Slobozia Conachi, iar sinistraţii se gândesc cu înfrigurare că iarna e la doar câteva zile distanţă.

„S-a înălţat de un metru în casă igrasia. Mirosul este foarte puternic, nu mai putem sta. Nu putem repara să zicem casele, dar ne trebuie bani, nu avem cu ce”, spune o femeie.

Oamenii s-au strâns în faţa primăriei, dar edilul le-a transmis că rezolvarea problemelor ţine de Guvern.

Să găsească o soluţie să-i ajutăm pentru că sunt disperaţi oamenii aceştia, au venit să-şi strige disperarea, nimic mai mult”, afirmă Emil Dragomir, primarul comunei Slobozia Conachi.

În plus, noi inundaţii se pot produce oricând. Nici până acum nu s-a reuşit decolmatarea cursurilor de apă. Din cauza solului umed, utilajele nu pot interveni, aşa că lucrările vor începe cel mai devreme la primăvară.

„La orice bură de ploaie mă sperii, când se vede au pe tablă, sau vedem că o ia mai tare, sincer eu mă sperii”, spune Dănuţ Codrescu, primarul comunei Cuza Vodă.

„Ne rugăm să nu mai plouă, că dacă plouă, vin apele iarăşi”, spune un bărbat.

Executivul a promis că, săptămâna viitoare, va aloca fonduri pentru sinistraţi, printr-o hotărâre de guvern.

„Vor fi aproximativ 5 milioane de lei pentru case, pentru urgenţele de la Galaţi. S-a amânat această hotărâre pentru că a durat foarte mult evaluarea în teren”, afirmă Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt de la Guvern.

Peste 500 de locuinţe din judeţul Galaţi au fost afectate de inundaţiile din luna octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri