VIDEO. Rachetă antigrindină, căzută în casa unei familii din județul Iași

Data publicării:
lansatoare de racheta

Daniela Bârsan: „Aseară la zece și un sfert pe aici s-a auzit o bubuitură, s-a auzit așa un vâjâit, a căzut pe acolo și a aterizat aici, a făcut o gaură”.

Încă nu era ora somnului, aşa că toţi se relaxau în curte. Asta i-a salvat. Totuşi, au încremenit când au văzut că din casă iese fum.

Daniela Bârsan: „Credeam că a căzut ceva din cer, un meteorit, dacă nu am mai văzut. După aia m-am gândit că azi a fost ploaie cu gheață și cred că a dat o rachetă”.

Speriați de bubuitura puternică provocată de bucata de rachetă care a spart acoperișul, vecinii au ieșit din case, să vadă ce s-a-ntâmplat.

Bucata de rachetă antigrindină are jumătate de metru. Specialiștii spun că racheta, menită să spargă un nor, nu s-a fragmentat corect în zbor.

Marius Rădulescu, șef secție cercetare: „Ea, la sfârşitul misiunii, se distruge printr-o mini-explozie şi se transformă în mici fragmente, cam 800 de fragmente mărunte. Un fragment a fost mai mare de data asta”.

Dan Axinte, director operator Centrul Antigrindină Iași: „Pot preciza că au fost lansate în total 12 rachete lungi și două scurte cu care s-au combătut trei celule periculoase de grindină”.

Criminaliștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași au deschis o anchetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri