VIDEO. Un medic refuză să consulte un copil

Data publicării:
copil mama

Aceste scene s-au petrecut la Spitalul de Pediatrie din Tecuci, în prima zi de Paşte. Familia Negoiţă povesteşte că a venit la urgenţe cu băiatul, care se simţea rău. Aici, medicul de gardă a refuzat să- l consulte pe copil.

Daniel Negoiţă, tatăl copilului: „Am fost refuzaţi catagoric, nu mi s-a consultat copilul. În primă fază a fost soţia, m-a sunat plângând. Dane, vino la spital că nu-mi consultă copilul.”

Unul dintre motive. Părinţii şi-au dus copilul şi la alt pediatru

Elena Negoiţă, mama copilului: „Avea ceva personal. Pentru că eu într-o perioadă de timp mergeam la dumneai până în momentul când am avut dat un tratament... mi-a dat un tratament greşit. Şi am fost nevoită să mă mut la un alt medic.”

Doctorul care a refuzat consultaţia nu a vrut să comenteze situaţia. Femeia era la pensie, dar a continuat să facă gărzi la Spitalul de Pediatrie. Acum, şi-a dat demisia.

Mihaela Ginghină, manager interimar Spitalul de Pediatrie: „A făcut cerere de retragere din activitate şi a plecat. Prin acest gest îţi recunoaşte vina într-un fel? Nu, nu consider . Prin acest gest îmi confirmă că presa se ocupă de denigrarea activităţii medicale şi întotdeauna caută să mânjească activitatea de o viaţă.”

Mihai Polinschi, vicepreşedinte Colegiul Medicilor Galaţi: „Nimic nu justifică un asemenea gest. În primul rând pentru că, cazul respectiv poate fi o urgenţă adevărată. Nu putem şti doar dintr-o privire şi doamne fereşte pacientul poate deceda.”

Colegiul Medicilor din Galaţi s-a autosesizat în acest caz şi a demarat o anchetă. Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă de la avertisment până la suspendarea dreptului de liberă practică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri