Zeci de persoane înșelate prin telefon. Care este mecanismul escrocheriei 

Data publicării:
tanar vorbeste la telefon

Daniela s-a angajat ca operatoare call-center la firmă în luna februarie.

Exista o bază de date cu niște clienți, noi trebuia să îi sunăm pe fiecare în parte. Noi luăm datele clienților, i le transmiteam ei și ea trebuia să se ocupe de trimiterea coletelor”, spune Daniela, angajată call-center.

„Punctul de lucru al call-center-ului funcționa într-o încăpere situată la etajul 2 al clădirii din spatele meu. Aici fetele sunau zilnic clienții și înregistrau comenzi”, relatează Izabela Jurasko, corespondent Digi24.

Zeci de comenzi au fost preluate din întreaga țară. Cei mai mulți dintre clienți au primit pachete incomplete. Este și cazul Anei Nicoară din Cluj. Femeia a comandat 3 produse naturiste care costau 150 lei. Când a primit coletul, a constatat că din comandă lipsea unul dintre ele.

„Am sunat la numărul de telefon de pe factură și nu mi-a răspuns nimeni. După trei săptămâni m-au sunat ei să mă întrebe dacă am primit toate trei flacoanele. Atunci au descoperit că la pachet sunt puse trei și primești doar două”, spune Ana Nicoară, clientă înșelată.

I s-a promis că va primi și ultimul flacon, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Erau mulți clienți nemulțumiți care sunau înapoi sau nu mai doreau să audă de noi și primeam insulte din partea clienților”, adaugă Raluca, angajată call-center.

„S-a întâmplat, într-adevăr, să greşesc, să uit să pun un produs sau să încurc produsele între ele. În momentul în care ea (n.r. - angajata) îşi resună clientul să vadă dacă a ajuns comanda. Dacă ea îmi zice că nu a fost ok comanda, eu livrez către client ceea ce lipseşte”, declară administratorul firmei.

Pe de altă parte operatoarele call-centerului spun că nu şi-au primit banii timp de trei luni. E vorba de salariu plus bonusuri din vânzări. În total, aproape 3.000 lei de persoană.

„Tot ne-a zis că o să ne plătească, o să ne plătească, o să ne plătească și niciodată nu ne-a plătit”, afirmă Daniela, angajată call-center.

„Într-adevăr, există restanţe salariale. Am încercat să mergem pe cale amiabilă, nu am reuşit nicicum”, spune administrator firmă.

Angajatele firmei au sesizat Inspectoratul de Muncă și Poliția Maramureș.

Firma care produce aceste flacoane naturiste a transmis printr-o notă către Digi24 că nu are încheiată nicio înţelegere cu societatea de call-center care le vinde. Mai mult, aceştia menţionează faptul că firma respectivă comercializează produsele lor la suprapreţ, după ce le cumpără din magazine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri