Specialiștii IT vor să ajute Guvernul

Data publicării:
specialisti it

Specialişti IT români din străinătate se alătură iniţiativei Guvernului de a schimba serviciile publice din mediul online. Ba chiar acceptă să lucreze voluntar pentru platforma GovITHub, în cazul în care nu se vor califica pentru bursa de 2.000 de euro, pe care o vor primi zece persoane.

Unul dintre cei care vor ajuta statul, să schimbe calitatea serviciilor informatice din instituţii este Valentin Maior, care trăieşte la Paris, însă este dispus să vină în ţară pentru acest proiect. Sunt peste o mie de tineri, care vor să participe la programul guvernamental.

Valentin Maior, specialist IT: „Pentru GovITHub, trebuie ştiut că intenţia nu este de a lucra la proiecte de mare anvergură. Intenţia GovITHub este de a reuni specialişti IT care să vină cu idei şi cu proiecte pentru partea de comunicare, pentru înlesnirea comunicării cu cetăţeanul, partea de administraţie, de portaluri, aplicaţii web. Implicarea mediului privat IT este un extraordinar aport, pentru că îl desprinde, de fapt, sau asta sperăm, că îl desprinde total de mediul politic.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri