SRI: Au fost atentate dejucate în România

Data publicării:
razvan avramescu antitero sri

În România au fost dejucate acte teroriste, spun ofiţerii antitero. Asta şi pentru că persoane care se aflau în diverse stadii de radicalizare au fost expulzate din ţară şi nu li s-a mai permis să revină.

În prezent nivelul de alertă teroristă se menţine la albastru-moderat. Albastru moderat este al doilea de pe o scală de 5. Noi spunem că este exact unde trebuie să fim, nu putem fi nici la verde, nici la alt nivel”, spune Răzvan Avramescu, ofiţer antitero SRI.

Nu cred este cazul să ne îngrijorăm mai mult decât suntem acum. Este bine să fim preocupaţi. Să urmăriţi ceea ce se transmite la ştiri, să urmăriţi comunicatele de presă ale instituţiilor, să sesizaţi anumite chestiuni pe care le puteţi observa în mediul înconjurător şi să le puteţi semnala ulterior autorităţilor naţionale”, adaugă el.

Toate măsurile pe care le-am adoptat până acum şi au fost destul de multe acte teroriste dejucate de către serviciu. foarte multe presoane pe care le-am declarat indezirabile sau nu le-am mai permis intrarea în ţară tocmai pentru că se aflau în diferite stadii de radicalizare”, afirmă ofițerul antitero.

Am reuşit să ajungem şi exportatori de securitate în NATO şi UE, prin evaluările pe care le trimitem prin analize prin informaţiile de calitate pe care le obţinem. Este extrem de important ca toate instituţiile să funcţioneze brici, să funcţioneze şnur, să se înţeleagă şi să meargă exact ca rotiţele unui ceas”, mai spune Răzvan Avramescu.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri