STAREA NAŢIEI. Ce avocat și-a ales și poporul!

Data publicării:
patraru ciorbea

„Foarte tare! I se cere din stradă demisia Avocatului Poporului, iar ăsta iese și spune că poporul e cam prost. Genial!”, spune Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației” de la Digi24. El a comentat scandalul în centrul căruia se află Victor Ciorbea, după ce a decis să sesizeze Curtea Constituțională în privința legii 90/2001, cea care prevede că persoanele condamnate penal nu pot ocupa funcții în guvern. Decizia a generat o mobilizare masivă pe rețelele de socializare, dar și proteste de stradă.

Dragoș Pătraru:

„A apărut un nou fel de bucurie tâmpită, asta cu protestele.

Mai exact, când nu se adună mulți oameni la un protest: Hăhă, ce fraieri, ați fost doar 100 de persoane. Noi, ăștia de-acasă, ia uite, ne-am adunat vreo 10 milioane în fața televizoarelor. Așa se face, bă, treaba, mobilizare maximă!

Nu cred că e bine să ne bucurăm în niciun fel când oamenii NU protestează. Indiferent dacă suntem sau nu de acord cu obiectul protestului. Pentru că, de multe ori, aceste manifestaţii ne aduc în față lucruri pe care nu le știm, ne fac atenți asupra unor aspecte care multora ne scapă. Ăsta e scopul lor.

Știți ce, ar trebui să nu se bucure nimeni când Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, vorbește în felul în care o face. Din modul în care se raportează omul ăsta la propria misiune publică ne dăm seama că nu are ce să caute acolo.

(„Bieți oameni care nu știu despre ce e vorba și n-au avut nici răbdarea și nici interesul să citească excepția pe care am formulat-o!”, a comentat, marți, Avocatul Poporului, în legătură cu oamenii care îi cer demisia.)

Daaa… săracii oameni, da, sărmanii de ei, nu au înțeles nimic.

Exact cum nu ai priceput matale când ai făcut credit de un milion și jumate de euro, în 2007… Pfuu, bun băiat, fost prim-ministru, clar le aveai cu economia, dacă ai făcut împrumut în 2007!

Foarte tare! I se cere din stradă demisia Avocatului Poporului, iar ăsta iese și spune că poporul e cam prost. Genial!

Ce vorbești, frate, în țara asta, până și Avocatul Poporului e pus de politicieni, de stat, adică. Asta e ca și cum avocatul tău într-un proces ar fi stabilit de procuror. Săracul popor, nu?

Se vede clar că suntem un popor sărac. Dacă aveam bani, ne angajam și noi un avocat mai OK. Măcar să nu înfundăm, naibii, pușcăria!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri