Accident cu doi morți pe DN1. „Am văzut TIR-ul care se opreşte la mine în fereastră”

Data actualizării: Data publicării:
accident romanesti

Reacţia încă inexplicabilă a unei şoferiţe a provocat un accident foarte grav azi-dimineaţă pe Drumul Naţional 1 în apropiere de Ploieşti, soldat cu doi morţi şi opt răniţi. A pierdut controlul maşinii când a fost depăşită de un camion, a intrat în acesta, şi amândouă vehiculele au ajuns pe contrasens, unde un microbuz cu pasageri a fost pur si simplu zdrobit.

ACTUALIZARE 10. 30S-a auzit o bubuitură foarte mare. Nor de praf cu fum, am văzut TIR-ul care se opreşte direct la mine în fereastră”, povestește un martor.

Din primele informații reiese că autocamionul ar fi acroșat autoturismul, ambele au intrat pe contrasens iar autocamionul ar fi lovit frontal microbuzul. În final, autocamionul a intrat în curtea unei case.

Răniții, în majoritate pasageri ai microbuzului, au fost preluați de ambulanțe și duși la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Prahova. Unul dintre răniţi, aflat în stare gravă a fost preluat de un elicopter SMURD.

Cele două persoane care și-au pierdut viața sunt șoferul autocamionului și șoferul din microbuzului.

ACTUALIZARE 09.20: Traficul rutier pe DN1 Bucureşti - Ploieşti, a fost reluat, pe un fir alternativ, în ambele sensuri, dirijat de poliţişti. 


 

ACTUALIZARE 7.55: Potrivit șefului SMURD, Raed Arafat, este vorba despre opt persoane rănite. 


Au fost rănite 10 persoane dintre care două au fost declarate decedate. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și trei ambulanțe SMURD. A aterizat și elicopterul SMURD pentru a asista și prelua o victimă. O persoană a fost rănită mai grav, urmează să fie asistată și preluată de elicopter”, a declarat Raluca Vasiloaie, purtătoarea de cuvânt a ISU Prahova.

Elicopterul SMURD a fost trimis la locul accidentului de pe DN 1 înainte ca echipele de salvatori să decidă dacă este sau nu nevoie de intervenţia lui. Aceasta este procedura în cazul accidentelor grave, cu multe victime, ne-a explicat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Sunt 10 persoane din care două decedate şi opt rănite în cadrul accidentului în trei autovehicule: un microbuz, o maşină transport marfă şi o maşină tip Dacia Logan. Din momentul în care este un accident cu multiple victime şi sunt inclusiv persoane inconştiente, care din pacate s-au dovedit a fi decedate, normal că elicopterul pleacă la accident. Orice accident care are decese în el înseamnă că celelalte persoane chiar dacă sunt conştiente pot să aibă leziuni grave şi trebuie să fie evaluate imediat”, a explicat Raed Arafat.

Centrul Infotrafic a avertizat că traficul pe DN1 în zona kilometrului 49, la Românești, este blocat pentru a se acorda îngrijiri medicale victimelor accidentului rutier. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri