Un nou pui de zimbru născut în captivitate. Din păcate va ajunge tot într-o grădină zoologică

Data actualizării: Data publicării:
zimbru

Grădina Zoologică din Reşiţa are un nou pui de zimbru. Este al doilea născut în captivitate aici în decurs de un an. Are şapte zile de viaţă, iar când va mai creşte va fi transferat la o altă grădină zoologică din România.

Rova și Roty, cei doi zimbri adulți de la Gradina Zoologica din Reșița au devenit părinți pentru a doua oară. Puiul are șapte zile de viața și s-a acomodat rapid în țarcul de o mie de metri patrați.

Gabriel Stanuca, șef serviciu Gradina Zoologică: Este o mândrie și o bucurie ca din nou, dupa un an de zile, această specie de zimbrii se înmulțeste în captivitate la gradina zoologică.

Puiul de zimbru este perfect sănătos și are deja poftă de joacă. Îngrijitorii nu i-au dat încă un nume pentru că nu ştiu daca este femelă sau mascul.

Reporter: Nu ați reușit să vă apropiați de pui până acum?
Petru Blaj, îngrijitor: Momentan nu, nu, că nu ne lasă. Îi agresivă, își păzește puiul foarte bine.
Reporter: Cât timp mai trebuie să așteptați?
Petru Blaj, îngrijitor: Vreo trei săptămâni, patru saptamâni.

Gabriel Stanuca, șef serviciu Gradina Zoologică: Dacă va fi femelă, numele probabil că va fi Romina, iar dacă va fi mascul, numele va fi probabil Rovi sau Romi, Romică.

Rova, mama-zimbru, primește un surplus de hrană și vitamine în perioada în care alaptează.

Puiul de zimbru se hrănește deocamdată cu lapte matern, însă după câteva luni, în alimentația sa vor fi introduse, fructe, legume, lucernă și sfeclă furajeră.

Potrivit specialiștilor, zimbri care trăiesc în captivitate își măresc ușor familia, mai ales dacă sunt îngrijiți corespunzător.

Alexandru Bulacu, expert specii: În mediul natural acest lucru se întâmplă mai rar, pentru că animalele salbatice au nevoie să își caute hrana. Femela poate intra în calduri mai des decât s-ar întâmpla în mediul natural, unde ar îngriji în primii doi ani vițelul precedent.

Pentru că țarcul în care stă familia de zimbri va deveni neîncăpător pentru cele patru mamifere, Roty Jr și puiul nou vor pleca spre alte grădini zoologice din România, în momentul în care vor ajunge la maturitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri