Victor Ponta: Cozile din diasporă de la alegeri din 2014, artificiale. Se așezau de mai multe ori să se arate la televizor

Data actualizării: Data publicării:
cozi diaspora

La aproape un an, de la demisia sa, din funcţia de premier al României, Victor Ponta a venit cu clarificări legate de motivul demisiei sale. Spune că a fost avertizat, chiar de ministrul de Interne de la acea vreme, că urmau să aibă loc proteste de amploare, dar şi incendierea unor instituţii importante dacă nu demisiona. Invitat, în cadrul unei emisiuni televizate, fostul premier a vorbit şi despre alegerile prezidenţiale din 2014, spunând că, în diaspora, au fost români care au stat, de mai multe ori la rând, să se arate la televizor.

Potrivit lui Victor Ponta, în România urmau să se pregătească evenimente similare cu cele din Ucraina, evenimente care au dus la căderea preşedintelui prorus Victor Ianukovici.

Victor Ponta, fost premier al României: „Se pregătea să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Ucraina, un maidan. Atunci eu am spus, nici un jandarm, lăsați-i să facă ce vor, nu există jandarmi care bat oamenii, nu cât sunt eu prim ministru.”

Informaţiile le-ar fi primit de la ministrul de Interne de la acea vreme, gabriel Oprea.

Victor Ponta, fost premier al României: „Domnia sa m-a anunțat și am primit și alte date. Eu nu sunt dispus să rămân pe funcție, să facem din București cine știe ce. Dacă președintele folosește moartea unor oameni.”

Invitat la o emisiune televizată, fostul prim ministru a vorbit şi despre alegerile prezidenţiale din 2014. La aproape 2 ani de la acel moment, susţine că în realitate cozile din diaspora nu ar fi fost adevărate.

Victor Ponta, fost premier al României: „Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se așezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca sa fie cozi, să se arate la televizor.”

Victor Ponta a vorbit și de alegerile de la sfărșitul anului. În opinia sa, actualul premier Dacian Cioloș ar fi mai interesat de cei 8.000 de români din Diaspora care s-au înscris în registrul electoral pentru a putea vota prin corespondență, decât de cele 20 de milioane de români din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri