VIDEO. Probleme în orașe din cauza ploilor

Data publicării:
apa oras

Pământul s-a albit ca în plină iarnă într-o localitate din Neamţ unde ieri a căzut grindină. Atât de multă, încât a compromis livezile. A plouat torenţial în mai multe zone din ţară, iar apa adunată într-un timp foarte scurt a acoperit străzi din marile oraşe, unde şoferii s-au trezit în mijlocul unui lac.

Şuvoaiele nu au ocolit nici clădirile. La Satu Mare, apa a ajuns până în subsolul de la urgenţa spitalului judeţean.

Pompierii au intervenit în 60 de gospodării din Bacău, pentru a-i ajuta pe oameni să scoată apa din curţi şi beciuri.

Situaţia cea mai serioasă este în comuna Plopana unde apele au acoperit drumul DN 2F pe o lungime de aproximativ 300 de metri, la km 38, plus 200 de metri, aducând aluviuni pe partea carosabilă. Pe acelaşi drum naţional la graniţa cu judeţul Vaslui un pod s-a rupt şi drumulnu mai este practicabil. Şoferii care vor să ajungă la Vaslui s0unt redirecţionaţi pe rute ocolitoare.

La Constanţa, o ploaie de doar o jumătate de oră a inundat mai multe străzi. Canalizarea oraşului nu a făcut faţă cantităţii mari de apă adunate într-un timp foarte scurt.

Vremea a făcut probleme şi în comuna Pipirig din Neamţ, unde a plouat cu grindină. În doar câteva minute, un strat de gheaţă de câţiva centimetri a acoperit pământul.

„A fost atât de întunecat, ziceai că s-au rupt norii. A stricat tot, floarea a tocat-o, a venit lateral dreapta după aia a învăluit din partea cealaltă”, a relatat un martor ocular.

Cinci străzi din Oradea au fost acoperite de ape, după o ploaie torenţală care a durat aproape două ore. Poliţiştii i-au întors din drum pe şoferi.

Ploile au dat peste cap traficul rutier şi în Satu Mare. Timp de aproape trei ore, circulaţia printr-un pasaj a fost închisă, pentru că apa acumulată a ajuns să măsoare aproape doi metri.

Oamenii spun că așa se întâmplă de ani buni.

Apa a ajuns şi în subsolul de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

Judeţele Neamţ, Botoşani, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Bacău au fost până duminică la ora 10:00 sub atenţionare cod galben de ploi abundente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri