Vremea se schimbă. Ninsori şi vânt puternic odată cu lăsarea serii

Data actualizării: Data publicării:
iarna zapada ninsoare vant
ANM a emis o avertizare nowcasting Cod portocaliu de ninsorare și viscol.

Vremea începe să se schimbe de astăzi. Meteorologii au emis noi alerte de ninsoare şi viscol. Norii vor fi tot mai numeroşi în jumătatea de sud a ţării, iar meteorologii aşteaptă ninsori şi vânt puternic după apus.

Amiaza va aduce temperaturi cuprinse între -7 şi 3 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori la malul mării şi în Dealurile Vestice. Cerul se va înnorat treptat în jumătatea de sud a a teritoriului, dar ninsorile vor începe numai după lăsarea întunericului. Vântul va prinde tot mai multă putere, astfel că Bărăgan, Dobrogea şi sudul Banatului vor fi rafale de peste 60km/oră şi se va porni viscolul.

Şi în Capitală , primii fulgi de nea îşi vor face apariţia odată cu sosirea nopţii. În scădere faţă de ziua precedentă, temperatura maximă nu va mai depăşi -3 grade Celsius, dar vântul tot mai alert va accentua senzaţia de frig. Presiunea atmosferică se va situa la un nivel apropiat de cel obişnuit.

Soarele va fi mai generos cu cei aflaţi în zona de munte, dar şi acolo norii vor strânge rândurile, după apus. Va începe să ningă slab cu precădere în masivele sudice, iar vântul intens va viscoli şi spulbera zăpadă. Temperaturile maxime vor urca până la minus 3 grade Celsius în Sinaia şi Stâna de Vale, dar nopţile şi dimineţile vor fi geroase în majoritatea staţiunilor.

Cod galben de ninsori şi viscol pentru patru judeţe

harta

Pentru judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Călăraşi şi Constanţa, meteorologii au emis o atenţionare de tip cod galben care va intra în vigoare în această seară, la ora  23, şi e valabilă până marţi la ora 14:00.
Aici vor fi intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, temporar viscol. 
În judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Călăraşi şi Constanţa rafalele de vânt vor depăşi 55...60 km/h şi temporar vor fi ninsori moderate cantitativ, viscolite.
În sud-estul judeţului Constanţa vor fi precipitaţii mixte.

(surse: Digi24 TV, meteoromania.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri