Galerie foto. Copacul cu pagină de Facebook

Data publicării:
18056246_1901724373375908_7774795569590338944_o
Foto: Facebook/ Copacul glorios din Argeș

Un copac vechi de două secole ţine pasul cu timpurile: are propria pagină de Facebook. Puţini sunt cei care observă copacul aflat pe un câmp din Argeş şi nu opresc ca să facă măcar o fotografie pentru reţelele de socializare.

Copacul se află chiar la intrarea în județul Argeș. Este format din două trunchiuri, are o coroană perfect rotundă și, în plus, este singurul pom de pe acest teren agricol de peste 100 de hectare. Aspectul neobişnuit l-a transformat într-un adevărat obiectiv turistic. În fiecare zi, zeci de oameni opresc pentru a admira şi fotografia copacul.

Extraordinar și mie mi se pare unic în tot ceea ce am văzut până acum. Nu știam de existența lui”.

„(Reporter: L-ați fotografiat?) De zece ani în continuu, de fiecare dată când trec pe aici”.

Oprim aici, să ne încărcăm bateriile. I-am spus copacul nostru”.

Unii au mers chiar mai departe. O tânără din Bucureşti a creat acum câţiva ani pagina de Facebook „Copacul Glorios din Argeş".

„Ideea a venit în mod natural, să adun mai multe fotografii într-un proiect fotografic comun. Am fost încântată şi copleşită de reacţii pozitive din partea a tot felul de oameni. Atât fotografi profesionişti, cât şi turişti sau trecători pe acea șosea”, a explicat Cătălina Panait, inițiatoarea proiectului.

Deschideți galeria foto (click pe prima imagine) pentru a vedea mai multe fotografii de pe pagina de Facebook a copacului. 

Foto: Facebook/ Copacul glorios din Argeș
Foto: Facebook/ Copacul glorios din Argeș

Nu se știe exact cum a apărut copacul. 

„Din discuțiile cu cetățenii din localitate, ar avea peste 200 de ani. Toți ne mândrim cu el, dar nu știm cum a apărut. A fost plantat, a apărut de la natură, că e un par sălbatic”, a explicat primarul comunei Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan.

„Par sălbatic, ăștia rezistau pe câmp. Nu îi tăia lumea ca acuma să îl fure să facă focul cu el. Îl lăsa că muncea pe acolo și la prânz stătea la umbra lui”, a spus un localnic.

„Ştiu că acest pom era vizitat de armată şi de cei de la avioane, de pe la Bradu, ca reper, punct de reper”, a adăugat un alt localnic.

Primăria vrea să obţină acceptul firmei care deţine terenul pe care se află copacul pentru a amenaja o alee pietruită către el, pentru a uşura accesul turiştilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri