Protest în faţa sediului PSD Iaşi. Mesajul manifestanților pentru politicieni

Data actualizării: Data publicării:
protest iasi 2

Mai multe persoane participă sâmbătă la o acţiune de protest în faţa sediului PSD Iaşi. Oamenii le cer parlamentarilor social-democraţi locali să nu voteze legile justiţie.

 

protest iasi 1
protest iasi 1

Manifestanţii s-au adunat la ora 10.00 în faţa sediului PSD de pe pietonala Ştefan cel Mare, cu pancarte pe care au scris „Ne-am săturat să vă păzim”, „Nu ne reprezentaţi” şi „Jos copitele de pe Justiţie”. De asemenea, oamenii au foi cu citate din discursurile Regelui Mihai.

La ora 12.00, cei adunaţi în faţa sediului PSD Iaşi au ţinut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai.

Protestul a fost iniţiat pe Facebook, fiind inspirat de acţiunea de tip sit-in de la Sibiu. Nu au fost scandate lozinci, iar cei prezenţi susţin că în funcţie de numărul de participanţi, protestul ar putea dura 24 de ore.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în această săptămână cele trei legi ale Justiţiei: luni a fost dat votul final pe legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, iar miercuri au fost votate legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi legea 317/2004 privind funcţionarea CSM.

Biroul Permanent al Senatului a aprobat joi o procedură de urgenţă accelerată pentru dezbaterea legilor Justiţiei în forul decizional: parlamentarii vor avea termen de depunere a eventualelor amendamente până luni dimineaţă la ora 9:00 la legea privind organizarea judiciară şi cea privind funcţionarea CSM, iar comisia specială trebuie să elaboreze raportul în maximum 24 de ore, până marţi dimineaţa la ora 9:00.

Senatul este forul decizional în cazul tuturor celor trei acte normative.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri