A început construirea unui patinoar de lux în București

Data publicării:
macheta patinoar flamaropol

Bucureştiul va avea, în sfârşit, un patinoar la standarde internaţionale. Primăria Capitalei a început construcţia unei arene de aproape 30 de milioane de euro, cu toate dotările necesare. Noul patinoar va fi de fapt un veritabil complex sportiv, care va deţine, de asemenea, săli de banchet, bazine de înot, săli de forţă şi spaţii de relaxare, relatează Digi24. Astfel, la Flamaropol, naţionala de hochei şi patinatorii României vor putea face antrenamente la nivel înalt, iar complexul va putea găzdui şi competiţii internaţionale. Cel mai devreme, de la finele anului viitor.

O arenă de lux, în care sportivii de performanţă nu vor duce lipsă de nimic. E ceea ce promite Primăria Capitalei, care a început lucrările de reconstrucţie a patinoarului Mihail Flamaropol.

Cu o suprafaţă de aproape 10.000 de mp pătraţi, ar urma să fie cel mai modern din ţară.

Sala patinoar, care va avea o capacitate de 3.100 de locuri şi care va fi dotată la cele mai înalte standarde, va organiza competiţii internaţionale la cel mai înalt nivel şi care cred că este aşteptată de iubitorii sporturilor de iarnă”, spune Cosmin Georgescu, directorul Direcţiei de Investiţii.

Patinoarul nu va primi doar sportivi de performanţă, ci şi pe bucureştenii care iubesc mişcarea. Vor avea la dispoziţie şi săli de baschet, de fitness şi un bazin de înot.

Poate cel mai spectaculos element al noului patinoar va fi acoperişul. Va fi pietonal, cu iarbă pe timpul verii şi inclusiv piste pentru biciclete, iar iarna va deveni loc de săniuş. În vârful acoperişului va fi montată o instalaţie de zăpadă artificială, astfel încât acesta să poată fi utilizat şi în sezonul rece”, spune Ştefana Todică, reporter Digi24.

Tot pe acoperiş ar urma să fie plantaţi 150 de arbori.

Vom viza tăierea a şapte arbori care se află în zona respectivă pentru extinderea lucrărilor, în compensare, vom aduce un plus mediului prin amenajare de noi spaţii verzi. Un total de 14.000 de mp de spaţiu verde la sol şi pe acoperiş, spaţiu verde pe care astăzi nu îl regăsim”, afirmă Oana Grigore, directorul Direcţiei de Mediu.

Primăria Capitalei promite că centrul se va autofinanţa din banii veniţi din închirieri. Acolo vor fi amenajate magazine pentru articole sportive, o cafenea şi un restaurant.

Noul patinoar ar trebui să fie gata la finalul anului viitor, conform proiectului. Pentru lucrările din acest an, Primăria Capitalei a alocat 33 de milioane de lei. Costul total ar urma să ajungă la 120 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri