Din piața de carne, în piața de organe pentru transplant

Data publicării:
porci1

Cel mai mare producător de carne de porc din lume investește în transplanturile de organe de la animale la oameni. Smithfield deschide o divizie de biotehnologie care va furniza inițial resturi animale pentru cercetările medicale în ideea că în viitor vor fi posibile transplanturile inter-specii.

Producătorul este deja în discuții cu două companii cărora le-ar putea furniza organe de porc și s-a alăturat unor nume mari din industria farma într-un consorțiu specializat tocmai de ingineria țesuturilor. Ar putea trece însă ani de zile până când transplanturile devin fezabile.

Novartis, unul dintre cei mai mari producători de medicamente din lume, a investit un miliard de dolari în cercetare și în final a trebuit să oprească proiectul de transplant între specii din motive de siguranță. Marea temere era că odată cu organele, se pot transfera și viruși periculoși, însă între timp au apărut tehnici de editare genetică ce-ar putea elimina acest risc.

Rămân însă foarte multe necunoscute. Și totuși estimarea e că numai în Statele Unite mor 22 de oameni pe zi așteptând un transplant.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri