„Revoluția fiscală”. Angajații APIA au protestat față de scăderea salariilor

Data publicării:
protest apia

Aproape 2.000 de angajaţi APIA din întreaga ţară au protestat azi, timp de trei ore, pentru că le vor scădea salariile. Din cauza noii legi a salarizării, grilele se schimbă, iar angajaţii din ţară, dar NU şi cei din Bucureşti, ar pierde între 600 şi 2.800 de lei. Oamenii au spus că vor merge inclusiv în Capitală pentru a protesta, dacă problema nu se rezolvă.

Sunt 42 de centre APIA judeţene şi 266 locale. 4.500 de angajaţi lucrează ca să îi ajute pe fermieri, iar 2.000 dintre ei au ieşit azi la protest, de teamă că salariile le vor scădea drastic de la 1 ianuarie.

„Se ajunge la un consilier superior să scadă cu aproape 700 de lei, chiar și la directori, directorilor li se scade cu 2.800 de lei”, spune Ion Preda, lider sindical APIA Cluj.

„Suntem tineri, am întemeiat familii, avem rate de plătit la bancă”, spune un angajat al APIA.

Salariile, spun angajaţii APIA, vor scădea din cauza noii legi a salarizării şi schimbărilor din Codul Fiscal.

„Contează foarte mult opt milioane (800 de lei, n.red.) la un salariu, în condiţiile în care salariul nostru nu a mai crescut de foarte mult timp. Nu emitem pretenţii foarte mari”, spune un angajată din Brașov.

Dacă doleanțele noastre nu vor fi luate în calcul, începând de săptămâna viitoare vom merge la București să protestăm”, afirmă Ilie Barbu, lider de sindicat APIA Dolj.

Singurii care câştigă din modificările legislative sunt consilierii debutanţi si angajaţii din Bucureşti, care sunt plătiţi pe o altă grilă de salarizare, spun angajaţii APIA

În replică, Ministrul Agriculturii are un răspuns la nemulţumirile subalternilor săi:

Să stea liniştiţi şi să muncească pentru că avem în bugetul Ministerului Agriculturii, în conturile APIA, sume importante de bani, care trebuie să ajungă la fermieri”, declară Petre Daea, ministrul Agriculturii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri