Cum să faci bani din venin

Data actualizării: Data publicării:
venin

Florin Vizireanu este apicultor şi a descoperit de câţiva ani că poate face bani buni nu doar din miere, ci şi din venin. Procedeul de extracţie este complicat: e nevoie de 10.000 de albine mature pentru 1.5 grame de venin.

Florin Vizireanu: „Apicultorul trebuie să ştie exact ramele cu stadiul de vârstă a albinei respective şi urmăreşte aritmetic evoluţia şi el intervine de 3 sau de 4 ori pe an pentru a recolta.

Preţurile pornesc de 20 de euro pe gram şi pot ajunge chiar şi la 70 de euro, în funcţie de calitate. De la un stup pot fi recoltate între 5 şi 10 grame pe an. Ion Movileanu, care deţine 235 de stupi, spune că preferă să facă profit din miere şi polen.

Ion Movileanu: „Această parte este foarte profitabilă, dar este şi dureroasă şi este greu de recoltat şi stresezi mult albina”.

Recoltarea veninului se face prin tehnologii speciale, care implică stimularea albinelor cu ajutorul curentului electric. Metoda nu afectează viaţa insectelor, dar scade producţia de miere şi polen.

Ion Movileanu: „La o singură recoltare, prelevare, că noi adunăm numai cristalele din venin... obţinem cam 200, 300, 500 de grame de recoltă pe an”.

Specialiştii spun că veninul este un ingredient important, folosit în industria farmaceutică

Simona Vizireanu, asistent farmacist: „Este bun antiinflamator, ajută foarte bine la gută, ajută foarte bine în durerile de mijloc, de picioare”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri