Eliminarea a 100 de taxe îngrijorează oamenii de afaceri

Data actualizării: Data publicării:
ionut simion amcham

Anularea unor taxe în prag de alegeri îi îngrijorează pe oamenii de afaceri, care spun că orice schimbare ar trebui analizată bine cu mai mult timp înainte de a fi făcută. Şefii marilor companii din România avertizează că o măsură fiscală luată pentru a atrage voturi ar putea duce ulterior la creşterea altor taxe.

„Orice promisiune populistă şi implementarea ei poate avea efecte teribile. Omul de rând se uită şi spune: plătesc mai puţine taxe. Taxa de timbru, auto, taxa Radio-TV, n-o mai plătesc, ce bine! Dar el nu se gândeşte că aceşti bani trebuie să vină de undeva... de unde? De la agenţii economici!”, a spus Ionuţ Simion, preşedintele AmCham.

Iar agentul economic trebuie să spună: o să majorez preţul bunurilor şi serviciilor. Cine o să cumpere bunurile şi serviciile? Tot cetăţeanul de rând, adică e un cerc pe care-l ştie toată lumea, dar nu-l pune nimeni pe masă în mod clar, de fiecare dată, să vadă care e impactul măsurilor, mai devreme sau mai târziu tot la cetăţeanul de rând ajunge”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri