Hoteluri și pensiuni de pe Valea Prahovei, scoase la vânzare

Data actualizării: Data publicării:
predeal

Aproape jumătate din hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei sunt nerentabile şi au fost scoase la vânzare, atrag atenţia patronatele din Turism. Motivul: sunt profitabile doar iarna, când este zăpadă. În restul anului, turiştii le evită pentru că drumul până acolo este anevoios. Doar că, din acelaşi motive, proprietarii nu îşi găsesc nici cumpărători. Soluţii pentru revigorarea staţiunilor de pe Valea Prahovei ar fi. Dar pentru asta e nevoie de investiţii.

Dragoş Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc: Este în permanenţă trafic aglomerat. În mod normal, cinci - şase ore, într-o ţară civilizată, este timpul în care ajungi la 600 km distanţă. E ca şi cum Predealul ar fi la 600 km de Bucureşti.

Nu există unităţi de agrement. Predealul, în special, este încă în curs de construire. Se lucrează de ani buni la sistemul de străzi. Nu are un centru de agrement. Este neatractiv. Capacitatea de cazare este mult prea mare pentru cererea care există.

Hotelurile nu sunt rentabile, sunt închise şi sunt scoase la vânzare. Cea mai uşoară soluţie, şi cea mai simplă, şi cea mai la îndemână ar fi autostrada care să lege Bucureştiul de Braşov, prin care să se facă ieşiri către staţiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri