Joburile rare care pot aduce până la 30.000 de lei lunar

Data actualizării: Data publicării:
joburi

Locurile de muncă bine plătite pot fi găsite și în alte sectoare ale economiei, mai puțin populare, în care bătălia este mai mică. Joburile rare pot aduce venituri chiar și de 30.000 de lei pe luna și de multe ori nu necesită studii superioare.

Potrivit unui studiu Smartree, unii angajatori pun mai mare preț pe specializări și pe alte abilități ale viitorului angajat, decât pe studiile acestuia. Spre exemplu, un controlor de trafic aerian are un salariu de pornire de nu mai puțin de 20.000 lei net, iar dupa câțiva ani de specializări și experiență acumulată poate ajunge la 30.000 de lei.

Un loc de muncă bine plătit este și cel de monitor studii clinice, acolo unde remunerația este în jurul a 6.000 lei net. Rar este și jobul de somelier, iar abilitațile degustătorilor profesioniști de vinuri sunt plătite în medie cu 4.500 lei net.

De asemenea, în industrie se regăsesc joburi care nu necesită studii superioare și care se confruntă cu un puternic deficit de personal. Între 3.000 – 3.500 lei lunar pot câștiga macaragiii, sudorii specializați în argon sau alpiniștii utilitari.

Studiul atrage atenția și asupra trendurilor privind automatizarea, ceea ce va duce cu timpul la dispariția unor joburi și la apariția unora noi, în industriile de retail și producție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri