Cât economisesc românii lunar

Data publicării:
BANI PORTOFEL

Economisim puţin şi pentru zile negre. Românii reuşesc să pună deoparte mai puţin de 50 de euro pe lună. Adică de aproape 5 ori mai puţin faţă de austrieci. Avem cheltuieli prea mari pentru salariile pe care le încasăm, potrivit unui studiu la nivel european.

Economiile românilor bat pasul pe loc, arată studiul. Şi anul acesta, un român a economisit în medie 46 de euro, adică 200 de lei pe lună, la fel ca în 2015.

Uitându-ne la alţi europeni, vedem că austriecii, cehii şi slovacii au reuşit să facă provizii mai mari de bani anul acesta. Austriecii sunt în top. Pun deoparte, în medie, 216 euro pe lună, deci de cinci ori mai mult faţă de români.

Cehii şi slovacii stau şi ei mai bine decât noi. Suntem însă aproape de unguri, care economisesc, în medie, 52 de euro pe lună. Sârbii stau cel mai prost, cu economii lunare de 34 de euro.

În cazul nostru, motivele pentru economiile mici sau inexistente sunt cheltuielile prea mari faţă de salarii şi pensii. Cei care reuşesc să pună ban peste ban fac asta cu gândul la zile negre şi la pensie. Alţii, ca să meargă la cumpărături sau în vacanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri