Cătălin Homor, șeful CNADNR: O mie de kilometri de autostradă peste doi ani

Data publicării:
catalin homor cnadnr 3

Anul acesta, cu puţin noroc, ar urma să fie deschişi circulaţiei aproape 66 de kilometri de şosea rapidă din tronsonul Lugoj-Deva şi din Sebeş-Turda. Până atunci, directorul de la Drumuri promite că la sfârşitul lunii viitoare se va merge şi pe cei 22 de kilometri dintre Sibiu şi Orăştie, porţiunea închisă pentru reparaţii.

Dacă discutăm de Sebeş - Turda, loturile 3 şi 4. Sunt într-o fază destul de avansată. Posibilitatea de a fi deschişi la finalul anului există, dar cea mai mică influenţă negativă... vremea... plouă două săptămâni... ne duc lucrările anul viitor. Mai avem Lugoj - Deva care este în execuţie - 15 kilometri, probabilitatea de a fi daţi traficului este spre 100%”, a spus Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

„Pe Lugoj-Deva avem și celebra peșteră ce împiedică emiterea acordului de mediu pentru emiterea autorizației de construire. În momentul de față subiectul e într-o mișcare destul de accelerată. Este o chestiune de timp până primim autorizația. Noi estimăm că în a doua decadă a lunii septembrie să avem autorizația pe masă. În aceste condiții cei 15 km vor fi finalizați și redați traficului”, a menționat directorul CNADNR.

Drept sigur deschiși, Homor a menționat cei 22 km între Orăștie și Sibiu, sectorul de autostradă care a fost demolat, programul fiind ca la sfârșitul lui septembrie traficul să fie repus în zonă.

„Se lucrează, proiectul a fost avizat marți. Există patru expertize tehnice. Este prima oară în ultimii 15 ani când compania își asumă și răspunde pentru reparații în regie proprie”, a precizat Cătălin Homor.

ÎNTREAGA EMISIUNE „ÎN FAȚA TA” O PUTETI VEDEA AICI



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri