7 candidaţi pe un post la o fabrică nouă de volane

Data publicării:
rovinari

Concurenţă mare pentru posturile scoase la concurs, în Rovinari, de o firma producătoare de volane. Peste 1.400 de oameni şi-au depus deja CV-urile, pentru cele 200 de locuri. Nici măcar angajatorii nu se aşteptau să aibă atâtea cereri şi au prelungit sesiunea de recrutare.

Oamenii s-au aşezat în faţa halei în care va funcţiona viitoarea fabrică de volane de la primele ore ale zilei.

Să vedem dacă trecem. Am înteles că e o selecţie. Sunt femei multe.”

Am 62 de ani şi amândoi soţul şi eu avem 2 milioane jumătate pe lună. Stăm cu chirie, avem probleme grave. Dacă s-ar putea şi pentru mine ceva. Femeie de serviciu, ceva, că am lucrat la mină.”

În prima fază investitorul, o firmă din Braşov, caută 200 de muncitori, dar în viitor va ajunge la 500 de angajaţi.

Simona Rădoi, reprezentant firmă recrutare: „Le-am spus că avem forţă de muncă, numai să deschidă fabrică. S-au depus până acum 1.400 de CV-uri. Zilnic mai vin 10, 20.”

Rovinariul este un oraş monoindustrial. Singurele locuri de muncă sunt în mină sau la termocentrală. Şi acelea din ce în ce mai puţine. Ca să atragă investitori, primarul oraşului a amenajat o fostă hală.

Robert Dorin Filip, primar Rovinari: „În această hală îşi va desfăşura activitatea noua fabrică de volane. În acest judeţ şi în localităţile afectate de zona mineră locurile de muncă sunt o mare problemă. Oamenii au fost trimişi acasă fără să li se ofere niciun fel de alternativă.”

Recrutarea personalului pentru fabrica de volane va continua şi în zilele următoare. Firma nu a vrut să comunice care este valoarea investiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri