Ce câștigă eMAG de pe urma Black Friday. Directorul general: Românii au poftă de cumpărături

Data publicării:
ceo emag iulian stanciu

Românii au cheltuit de Black Friday un miliard de lei. E o dovadă că au bani dar, mai ales, că au poftă de cumpărături, consideră directorul general al celui mare mai retailer online.

„Estimez piața totală – și online, și offline – la peste un miliard de lei comenzi în ziua de Black Friday. Noi am avut 360 de milioane, iar fenomenul marchează începutul sezonului de cumpărături, momentul în care oamenii încep să se răsfețe sau să ia cadouri pentru cei dragi”, a declarat Iulian Stanciu la Digi24.

Invitat la emisiunea „În faţa ta”, Iulian Stanciu respinge acuzaţiile de manipulare a preţurilor, prin scumpiri anterioare momentului Black Friday. El a arătat că principalul beneficiu nu este legat de un profit imediat, ținta fiind de fapt câștigarea de noi clienți. Astfel, în decursul unui an, eMAG a câștigat 500.000 de noi clienți, iar marea majoritate au venit în urma promoțiilor de Black Friday. Iar promoțiile de Black Friday, care au loc în noiembrie, se negociază cu producătorii încă de la începutul anului.

„Anul trecut, față de acum doi ani, (vânzările de Black Friday) au crescut cu 50 la sută. Iar anul acesta față de anul trecut estimez la 20%, deci în continuare crestere. Ceea ce înseamnă, pe de o parte, că oamenii au bani pentru cumpărături. Oricum, consumul per capita e în continuare mult sub media UE, de patru ori mai mic”, a arătat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Trăim într-o lume tot mai tehnică, care diminuează birocraţia şi face economie de timp. Mai puţin în România, unde în special administraţia publică nu ţine deloc pasul cu tehnologia. Iar IT-iştii care aduc bani şi la bugetul public ar putea fi deteminaţi să plece din ţară de recenta reformă fiscală. Lucru deloc de neglijat, dacă ne gândim că un IT-ist bun poate ajunge să câştige 20.000 de lei lunar şi să cheltuiască pe măsură, a spus directorului general al eMAG, Iulian Stanciu.

Urmăriți mai jos interviul integral cu directorul general al eMAG, Iulian Stanciu, acordat emisiunii „În fața ta”:

Citiți și: 

Economist: Vine o nouă criză. Fiecare să-și pună bani deoparte!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri