Dedeman cumpără clădirile de birouri de la AFI Cotroceni

Data publicării:
fratii dedeman3

Antreprenorii români încep anul în forță. Dacă Florin Talpeș de la Bidefender face o achiziție majoră în Franța, frații Pavăl, aflați în spatele rețelei Dedeman, intră puternic în imobiliare cu o achiziție estimată la 160 de milioane de euro.

Proprietarii Dedeman intră în afacerile cu spaţii de birouri. Fraţii Pavăl cumpără clădirile de birouri AFI, cele ridicate în jurul mall-ului de la Cotroceni. Tranzacţia este estimată la circa 160 de milioane de euro, potrivit site-ului mîrşanu.ro.

Este una dintre cele mai mari preluări de spaţii de birouri şi rivalizează, ca sumă, cu cele încheiate înainte de criză.

Fondul de investiţii din spatele AFI, cu acţionari israelieni, a anunţat la sfârșitul anului trecut că a ajuns la un acord preliminar de vânzare a celor cinci clădiri, însă nu dezvăluise numele cumpărătorului.

AFI Europe este într-un amplu proces de dezvoltare în România, iar vânzarea aceasta i-ar spori resursele financiare pentru noile proiecte. Fondul de investiţii va construi un nou mall la Braşov, noi clădiri de birouri pe terenul fostei fabrici Inox, pe strada Progresul din Bucureşti. Totodată, în plan e şi dezvoltarea primului complex rezidenţial din portofoliul AFI, în zona Laromet din Bucureştii Noi.

Terenul a fost cumpărat în perioada de vârf, în 2007, pentru 77,5 milioane de euro. Acolo însă s-a făcut şi prima afacere cu fraţii Pavăl de la Dedeman. AFI a vândut lanţului de bricolaj un teren de trei hectare pentru 16 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri