Tăriceanu: Contribuția firmelor străine este mică. Nu putem fi duși de nas

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu ar vrea să vadă mai mult fair-play din partea multinaţionalelor. Şeful Senatului a explicat, la Digi24, că, în timp ce guvernele României au acordat subvenţii importante firmelor străine care activează în ţara noastră, unele dintre acestea au transferat profitul către companiile-mamă, iar în România a rămas doar o proporție mică din profit. 

„În acest moment, ponderea companiilor străine în economia românească, în funcţie de mărimea cifrei de afaceri, e aproape la egalitate cu firmele româneşti. Când ne uităm însă la contribuţia lor, provenită din impozitul pe profit, o să vedem că este de trei ori mai mică decât a companiilor româneşti. În foarte multe locuri se pune această problema a găsirii unei soluţii care să facă să profite şi ţara în care se desfășoară activităţile economice”, a explicat șeful Senatului.

„Guvernele succesive ale României au acordat ajutoare importante, subvenţii, firmelor care activează în România. Și guvernul meu, şi cele care au succedat. Adică tratamentul oferit de noi companiilor străine a fost unul în care am văzut mai degrabă (...) un win win game. Vrem să vedem şi din partea lor acelaşi comportament”, a arătat Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu e un atac la adresa lor, dar nici nu putem să fim consideraţi că nu vedem şi putem fi duşi de nas”, a punctat fostul premier.

Declaraţia şefului Senatului a fost făcută în cadrul emisiunii „În faţa ta”, pe care o puteți urmări la Digi24 duminică, de la ora 13:05.

Citiți și: Tăriceanu spune că practicile multinaționalelor sunt deranjante. O șterg „englezește” în criză și noi rămânem cu „greul”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri