Va reuşi IKEA să detroneze Mobexpert?

Data publicării:
ikea

Luna viitoare IKEA începe construcţia celui de-al doilea magazin din România. Va fi ridicat tot în Capitală şi teoretic inaugurarea ar trebui să fie anul viitor.

Va fi cel mai mare magazin Ikea din această parte a Europei şi pentru el suedezii vor scoate din buzunar nu mai puţin de 80 de milioane de euro.

La rând sunt oraşele din provincie. Ikea şi-a propus ca în 2025 să ajungă la nouă magazine în România, iar printre priorităţi sunt Timişoara, Clujul şi Braşovul.

Până acolo însă atenţia e concentrată pe piaţa bucureşteană. Magazinul din Băneasa a fost deschis în urmă cu un deceniu şi a ajuns la circa trei milioane de clienţi pe an. Enorm pentru cei 26.000 de metri pătraţi ai magazinului.

Cel de-al doilea va avea 36 de mii de metri pătrați şi va fi ridicat în estul Capitalei, lânga platforma industrială Policolor. Dacă în urma extinderii clienţii au o şansă să mai scape de aglomeraţie, Ikea s-ar putea apropia încet-încet de locul 1 pe piaţa locală de mobilă. Până acum nu a reuşit să depăşească Mobexpert. Compania românească are o reţea de magazine în adevăratul sens al cuvântului şi prin ele a rulat anul trecut afaceri de peste 160 de milioane de euro, adică cu 40 de milioane mai mult faţă de Ikea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri