Cartierele în care apartamentele s-au scumpit cu peste 10.000 de euro

Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24

Zona dă preţul apartamentelor, iar apropierea de o staţie de metrou sau de un mall cântăreşte, de multe ori, mai greu decât finisajele de lux. Ultimul mall inaugurat în Capitală, de exemplu, a urcat şi cu 12.000 de euro preţul apartamentelor din zonă într-un singur an.

În medie, preţul apartamentelor cu trei camere din Capitală a crescut în ultimul an cu 400 până la 1.900 de euro. Sunt zone în care dezvoltările de mari centre comerciale au făcut diferenţa.

În luna septembrie, când s-a inaugurat acest mall, în zona Titan din Capitală preţul mediu al unui apartament cu trei camere era de 68.000 de euro, acum preţurile au urcat la 74.000 de euro”, relatează Sergiu Voicu, reporter Digi24.

Cele mai mari creşteri de preţuri din ultimul an au fost în cartierele Titan şi Vitan din Bucureşti. Proprietarii cer şi cu 12.000 de euro în plus faţă de cât cereau anul trecut.

În Drumul Taberei, preţul apartamentelor a crescut cu 4.000 până la 8.000 de euro.

„Prestigiul acelei localizări influenţează foarte mult preţul”, spune Daniel Crainic, reprezentantul unui portal imobiliar.

Specialiştii imobiliari spun că vechimea apartamentelor are un cuvânt tot mai greu în decizia de cumpărare şi în preţ.

„Tinerii care cumpără o locuinţă le preferă pe cele noi în detrimentul unui apartament vechi datorită facilităţilor şi modernismului pe care le prezintă”, spune Marius Coman, agent imobiliar.

Tocmai de aceea sunt zone în care apartamentele vechi s-au ieftinit în ultimul an. Pentru că în acele zone fie nu s-a mai dezvoltat nici un centru comercial care să ofere facilităţi proprietarilor din vecinătate, fie apartamentele din blocurile noi au un preţ mai bun.

Cele mai mari creşteri de preţ în 2016

Titan +12.000 de euro

Vitan +10.000 de euro

Drumul Taberei + 8.000 de euro

Sursa: zf.ro şi Coldwell Banker

Cele mai mari scăderi de preţ în 2016

Constantin Brâncoveanu – 7.000 de euro

Şoseaua Olteniţei - 6.000 de euro

Mihai Bravu - 6.000 de euro

Sursa: zf.ro şi Coldwell Banker

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri