Ce cumpără românii cu carduri premium: de la capre până la excursii exclusiviste

Data actualizării: Data publicării:
CARD

Românii au prins gustul cardurilor premium. Sunt cele care oferă de la asigurări pentru călătoriile în străinătate până la accesul în cele mai exclusiviste locuri din lume. Cardurile premium nu sunt doar pentru oamenii foarte bogaţi. Chiar şi un angajat în sectorul public, cu un venit peste medie, poate avea un astfel de card. Toate acestea nu sunt însă gratis. Costurile pot ajunge şi la câteva sute de euro anual.

Cardul nu mai este doar un portofel electronic, ci a devenit un instrument care oferă multe beneficii. În ultimii patru ani, pe piaţa din România şi-au făcut loc şi cardurile Premium. Posesorii lor sunt oameni care au venituri ce pornesc de la 2.500 de lei pe lună şi pot ajunge la zeci de mii de lei. 

„Pot spune că deţinătorii acestor carduri cheltuie de 8 ori mai mult decât deţinătorii cardurilor standard, iar odată ieşiţi în străinătate, cheltuie de 14 ori mai mult decât deţinătorii cardurilor standard”, a spus Cătălin Crețu, directorul unei firme de tehnologie plăți.

În străinătate, programul premium oferă, printre altele, accesul la anumite spectacole, unde biletele sunt epuizate, la servicii medicale, consiliere juridică, servicii de grădinărit, inclusiv la hoteluri pentru animale. Ofertele în ţară sunt şi ele variate, acces în cluburi exclusiviste de golf, restaurante de lux, magazine de ceasuri şi haine. Clienții care folosesc aceste carduri beneficiază de reduceri între 15 și 20%. 

Românii care nu stau cu grija soldului din cont sunt şi cei cu cereri neobişnuite când vine vorba de cardurile premium.

Una dintre ele s-a referit la obţinerea unor rezervări VIP la un resort exclusivist pentru yoga din Sri Lanka. Din zona de gastronomie a fost din partea cuiva care a cerut în mod specific, trei capre crescute în Franţa”, a spus Cătălin Calotă, managerul unei firme de tehnologie plăți.

Cardurile Premium au o cotă de piaţă de 5%, adică sunt între 200 și 300 de mii de astfel de carduri în România. Diferă însă valoarea tranzacţiilor cu acest tip de produs bancar. În total, în România sunt în circulaţie aproape 16 milioane de carduri. Cele mai multe sunt carduri de salarii, iar românii le folosesc mai ales pentru retrageri de numerar de la bancomat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri