În România, black friday ţine 10 zile

Data actualizării: Data publicării:
black friday magazie

Peste 200 de magazine online se pregătesc pentru vânzările din „vinerea neagră". Este al şaselea an în care comercianţii români, care au preluat din Statele Unite ideea unei zile sau perioade a reducerilor, vor să dea lovitura cu vânzări de peste 300 de milioane de lei într-o singură zi. Depozitele sunt pline, iar companiile au angajat câteva sute de oameni ca să facă faţă valului de comenzi. Comercianţii promit reduceri medii de 30%.

Cătălin Bălan, reporter Digi24: „Cel mai mare depozit de produse electrocasnice din ţară este situat pe o suprafaţă de peste 4 hectare. Numai din acest depozit vor pleca, în cele 10 zile de reduceri peste 800.000 de produse către clienţii din toată ţara.”

Zeci de tiruri au descărcat în ultimele zile mii de cutii, majoritatea aduse din import, în halele de la marginea marilor oraşe din ţară. Pe rafturile înalte au intrat electronice, electrocasnice, parfumuri, jucării, anvelope şi scutece. Magazinele promit reduceri de peste 30%, în medie, iar pentru aparatele scumpe, scăderile pot depăşi chiar 1.000 de euro.

Cătălin Bălan, reporter Digi24: „Într-un singur depozit sunt pregătite pentru perioada reducerilor 40.000 de televizoare iar cea mai mare scădere de preţ, pentru acest produs, se apropie de 5.000 de lei, spun vânzătorii.”

Pentru a scurta timpul de livrare, companiile au făcut angajări temporare.

Marian Tudor, şef de depozit: „Într-o zi normală pleacă de aici 30.000 de produse. De vineri, 100.000 de produse. Avem undeva la 350 de oameni în plus angajaţi.”

Tudor Manea, directorul unui magazin online: „Pregătirile au început cu 10 luni înainte. Suntem pregătiţi să le oferim clienţilor reduceri totale de 35 milioane de euro.”

Anul acesta, comercianţii care vând online au stabilit noi reguli. Preţurile vor fi cele mai mici din ultimele 30 de zile.

Iulian Stanciu, directorul general al unui magazin online: „Dacă preţul se compară cu cel de bază, normal atunci reducerea este una mai mare, dar dacă-l compari cu preţul pe care l-ai văzut acum 3 luni la vreo promoţie, reducerea este mai mică.”

Dacă în mod normal magazinele online pot livra comanda şi în două ore, în perioada de reduceri, care începe vineri, livrările se vor face în cel mult zece zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri