Stau fără curent, dar ar putea plăti facturi mai mari la energie

Data publicării:
stalpi de curent

Vremea extremă din ultimele zile îi va costa pe consumatorii casnici. Deşi stau de câteva zile fără curent electric, zeci de mii de oameni din regiunile Moldova şi Muntenia s-ar putea trezi cu facturi mai mari la electricitate după data de 1 iulie, pentru că autorităţile vor include în tarife şi pierderile distribuitorilor.

În acest moment mai sunt 23.000 de consumatori care nu au energie electrică, cele mai afectate judeţe fiind Galaţi şi Vrancea, în zona de operare a fostei companii de stat Electrica. Peste 430 de stâlpi de medie tensiune au fost rupţi, iar 370 de posturi de transformare şi o linie electrică aeriană sunt afectate.

Alte 12 linii electrice aeriene sunt afectate parţial, au spus reprezentanţii companiei. Toate aceste pierderi ar putea fi trecute în facturile consumatorilor casnici.

Nu mă aştept să depăşim câteva milioane de RON, dar da, conform metodologiei ar trebui recunoscute de ANRE. În situaţia în care ai situaţii de calamitate şi ele sunt recunoscute de autorităţi, lucru care sunt convins că o să se întâmple...”, spune Cătălin Stancu, director general Electrica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri