Cum să te muţi într-un apartament mai mare şi să rămâi cu bani

Data actualizării: Data publicării:
apartament

Cine vrea să îşi vândă vechiul apartament ca să-şi cumpere altul nou ştie că nu este deloc simplu. Este nevoie de nervi tari, talent de negociere şi mult timp la dispoziţie. Sistemul Buy Back, similar cu cel pentru electronice, simplifică lucrurile şi e acceptat de tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari.

Dacă locuinţa ta a devenit prea mică, dacă familia a crescut, sau vrei un spaţiu mai generos, atunci trecerea de la 2 la 3 camere, înseamnă o investiţie de 10 -15 mii de euro în plus faţă de valoarea apartamentului iniţial. Dar vine şi cu beneficii: un dormitor în plus, o a doua baie, dar de ce nu şi o sufragerie mult mai spaţioasă pentru atunci când vin musafirii”, relatează Sergiu Voicu, reporter Digi24.

Familia Mănărcescu a decis să îşi vândă vechea locuinţă cu 3 camere ca să se mute la 4.

În ultimii 10 ani ne-am tot gândit la asta. Avem 2 copii, iar asta înseamnă nevoia de spaţiu mai mare”, afirmă Dragoş Mănărcescu.

Pentru schimbul de apartamente au luat în calcul sistemul Buy Back imobiliar.

Vin la noi, noi le evaluăm proprietatea, le dăm un preţ minim şi maxim şi o perioadă de timp în care le vindem proprietatea. În acelaşi timp, le vom arăta şi le vom prezenta proprietăţi”, spune Răzvan Crăiniceanu, director în cadrul unei companii imobiliare.

Se plăteşte un comision către echipa de vânzări, 2-3% plus TVA care acoperă şi cheltuielile de promovare a proprietăţii respective şi atât, noi ne ocupăm cap coadă”, spune Daniel Tudor, dezvoltator imobiliar.

Noul apartament va putea fi plătit în mare parte cu banii obţinuţi pe cel vechi. Diferenţa de preţ va fi completată fie cu banii jos, fie printr-un credit bancar clasic sau chiar Prima Casă. Consultanţii în tranzacţii imobiliare spun că există şi varianta fericită: să te muţi într-un apartament mai mare şi să rămâi şi cu bani.

Dacă ai un apartament de 2 camere într-o zonă centrală sau semicentrală, poţi foarte uşor să migrezi la o locuinţă mai mare de 3- 4 camere şi poate să mai şi rămâi cu bani, dar într-adevăr într-o zonă periurbană sau mărginaşă”, afirmă Vlad Vlăsceanu, consultant imobiliar.

În medie, apartamentele cu două camere costă 46 de mii de euro, iar cele cu trei încăperi ajung la 60 de mii. Iar preţurile scad cu până la 30 de procente în cazul locuinţele de la marginea oraşelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri