Orban: Guvernul va scumpi energia ca să aducă mai mulți bani la buget

Data actualizării: Data publicării:
orbana in fata ta

Semnal de alarmă de la preşedinte PNL privind creşterile de preţuri! Ludovic Orban susţine că energia electrică şi gazele se vor scumpi în perioada următoare deoarece firmele de stat din domeniu s-ar fi înţeles să crească preţurile, pentru ca în buget să ajungă mai mulţi bani.

Liderul liberalilor a vorbit în emisiunea "În faţa ta" şi despre o posibilă strategie a Guvernului de a subordona politic ANRE.

Acum ăștia înființează comisia ANRE cu obiective precise: să arate cu degetul că ei, ANRE, sunt vinovați de creșterea prețului la energie și gaz, ca să creeze un pretext să amputeze din atribuțiile ANRE și să le preia la Ministerul Energiei. Acum, la minister se lucrează la OUG de preluare a unor competențe ANRE și date către Ministerul Energiei. Ca să poată subordona politic această autoritate de reglementare nu pentru binele cetățeanului, ci pentru a controla piața și a influența o mulțime de decizii și de companii”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

A crescut prețul la energie electrică și va mai crește, pentru că firmele de stat au o formă de înțelegere. S-au înțeles, au ieșit cu prețuri mai mari”, a mai spus președintele PNL.

Urmăriți întreaga emisiune „În fața ta”, cu Ludovic Orban invitat, aici.

Începând de astăzi, accizele la carburanți se majorează cu 0,16 lei pe litru la toate cele trei categorii de combustibil, respectiv benzină cu plumb, fără plumb și motorină, iar de la 1 octombrie va avea loc a doua etapă de creștere a accizelor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri