Bugetul, aprobat pe repede înainte

Data actualizării: Data publicării:
buget1

Bugetul României a trecut pe repede înainte de comisiile de specialitate. Nu peste tot însă banii se aprobă uşor. Au fost dezbateri aprige pe fondurile primite la Transporturi şi Finanţe unde au fost depuse sute de amendamente. Discuţiile vor continua şi azi, iar bugetul ar trebui aprobat marţi în plenul Parlamentului.

A fost nevoie de două ore şi jumătate pentru ca bugetul Ministerului Transporturilor să primească girul comisiei de specialitate. Inclusiv cele 156 de amendamente depuse de parlamentari. Mare parte din cele depuse de opoziţie nu au trecut, însă, în ciuda faptului că se refereau la proiecte importante de infrastructură.

Daniel Zamfir, senator PNL: Amendamentul se referă la alocarea sumei de 62 mil lei destinate revizurii studiului de fezabilitate pentru autostrada Comarnic-Brașov, lotruile 2, 3 și 4. Un milion de lei pentru revizuirea studiului pe Comarnic-Brașov în mod categoric nu acoperă cele trei loturi.

Replica ministrului a fost tăioasă.

Trebuie văzut exact dacă aceste amendamente au o utilitate sau sunt făcute doar pentru a-și arăta activitatea parlamentară anumite persoane”, a spus Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Şeful Transporturilor a anunţat şi câţi kilometri de autostradă vor fi gata anul acesta: 90 de kilometri. În urmă cu o lună, cifra era o necunoscută.

Dezbaterile pe bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat au dat însă mai multă bătaie de cap parlamentarilor. Senatorii şi deputaţii au dorit să ştie inclusiv dacă bugetul României va avea de suferit din cauza protestelor din ultimele zile.

Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor: Eu sper că mișcările de stradă sunt un fenomen care în următoarele două, trei zile se va consuma, iar bugetul e pe tot anul. Iar dacă vă uitați la evoluția cursului, după un puseu de ieri, astazi și-a revenit, piața are mecanisme de corecție, nu trebuie să ne speriem dacă e o zi, două de volatilitate în piață.

Parlamentul urmează să dea votul final asupra bugetului marţea viitoare, în plen.

Sursa: Digi24 HD

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri