Cozi la ghişee. Românii nu vor să-și plătească taxele online

Data publicării:
cozi la fisc

Chiar dacă îşi pot plăti taxele online, românii preferă în continuare să meargă la ghişeu, arată statisticile. În Craiova, de exemplu, din cei aproape 150.000 de contribuabili la bugetul local, anul acesta site-ul ghişeul.ro a fost accesat de mai puţin de un procent dintre localnici.

Chiar dacă pierd ore în şir la cozi, oamenii spun că preferă această metodă de plată.

„Păi e mai bine că eşti mai sigur ca online, eşti mai sigur aici când iei chitanţa în mână dată (..) aşa că ce e în mână, nu e minciună”, spune un contribuabil.

Foarte puţini, cu toate că aplicaţia este veche, este demult, iar anul trecut au fost trimise în acele notificări în plic, au fost trimise şi userul şi parola”, spune Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Sistemul online permite persoanelor fizice şi juridice să achite electronic taxele în orice moment al zilei, fără să se mai deplaseze la primărie sau bancă.

Plata online se face accesând siteul ghişeul.ro. Cu un cont de utilizator şi o parolă, contribuabilul vede suma datorată la zi”, relatează Manuela Rolea, reporter Digi24.

La Constanţa, în schimb, din ce în ce mai multe persoane optează pentru această metodă de plată.

„În primul rând îmi uşurează munca, timpul, care e cel mai important şi nu mai stăm la cozi”, spune un contribuabil.

În luna ianuarie a acestui an, numărul constănţenilor care şi-au plătit taxele şi impozitele online s-a triplat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar acest lucru se observă pentru că la ghişee nu mai există cozi”, relatează Yvette Mîrza, reporter Digi24.

Autorităţile vor să extindă metoda de plată online şi pe telefonul mobil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri