Florin Cîțu, senator PNL: Taxa pe activele bancare va fi plătită tot de populație

Data actualizării: Data publicării:
florin citu

Guvernul ar pregăti o taxă pe activele bancare, susţine senatorul liberal Florin Cîţu. Ar fi o nouă metodă găsită pentru creşterea încasărilor bugetare şi ar urma să compenseze pierderile generate de o serie de reduceri şi anulări de impozite, promise prin programul de Guvernare.

Parlamentarul spune că băncile vor fi obligate să achite statului 0,5%, în condiţiile în care totalul activelor se ridică la 400 de miliarde de lei. Florin Cîţu a explicat, în emisiunea "În faţa ta", că această nouă taxa va fi plătită, de fapt, de clienţi, dacă va intra în vigoare.

Am spus și cam care o să fie procentul, 0,5%. Nu cred că e secret că urma o măsură de impozitare a sistemului financiar bancar după mesajele publice din partea premierului. O taxa pe orice, nu doar pe un activ financiar, nu este neapărat plătită de cei cărora li se impune această taxă, e un cost pentru o companie, nu vorbim doar de bănci, se vorbește și de sistemul de asigurări, la pensii. Se scumpesc serviciile financiare, dobânda la depozite va fi mai mică decât e acum. Dobânda la credite va fi mai mare ca până acum, împrumuturile pe care statul le face. Aici e cinismul și prostia unei astfel de măsuri, pentru că până la urmă tu vii cu o taxă ca să acoperi deficitul bugetar dar crești deficitul pentru că plătești un preț mai mare pentru acel serviciu”, a spus Florin Cîți, la emisiunea În fața ta.

Urmăriți întreaga emisiune aici.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri