Iohannis: Aderarea la Zona euro e esențială, „chiar dacă unii din conducătorii României nu au înţeles”

Data actualizării: Data publicării:
170824_iohannis_gest_CONFERINTA_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis spune că aderarea la Zona euro reprezintă un obiectiv al României și că acest lucru ar trebui explicat și unora dintre conducătorii țării, care nu au înțeles acest lucru.

„Aderarea României la zona euro, atunci când toate condițiile vor fi îndeplinite, este un pas esențial pentru întărirea rolului României la nivel european.

Domnule ministru, mi-a plăcut că aţi menţionat acest obiectiv, chiar dacă unii din conducătorii României nu au înţeles despre ce este vorba, dar o să ne străduim să le explicăm”, i-a spus Iohannis ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu.

Acesta declarase luni că România ar putea adera la Zona euro în 2022 și că în acest moment sunt îndeplinite toate condiţiile pentru acest lucru. Totuși, a spus el într-un interviu pentru o publicație poloneză, România va mai aştepta cinci ani pentru a nu fi afectaţi cei cu venituri mici, în special pensionarii.

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că deocamdată nu se iniţiază vreun demers la nivel guvernamental pentru adoptarea monedei euro în 2022 şi nu crede că cineva a început „o asemenea aventură”, în condiţiile în care nu este un proiect foarte uşor şi nu se pot avansa termene doar de dragul de a face aşa ceva.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri