Iohannis: E o eroare să pui în opoziţie investiţiile străine și capitalul românesc

Data publicării:
klaus iohannis explica ceva, digi24, 13 noiembrie (6)

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri, că respinge categoric tentativele populiste recente de a pune în opoziţie investiţiile străine faţă de capitalul românesc.

Asa ceva este o mare eroare. Convingerea mea profundă este aceea că antreprenoriatul românesc se va consolida cu atât mai mult cu cât cooperarea cu investitorii străini va fi mai strânsă”, a spus Iohannis, în cadrul evenimentului „Preşedintele României în dialog cu mediul de afaceri”, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Preşedintele a amintit că invesţiile străine directe în România au ajuns la 4,3 miliarde de euro în 2016, potrivit datelor disponibile.

Retorica împotriva companiilor străine, care au investit în total peste 60 miliarde euro în România, a ajuns la un vârf în perioada protestelor anti-guvernamentale de la începutul anului, legate de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 13.

În februarie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut mai multe acuzaţii la adresa multinaţionalelor, susţinând că are informaţii potrivit cărora corporaţiile multinaţionale şi-au „stimulat” şi îndemnat angajaţii să protesteze, fără a prezenta nicio probă în acest sens.

Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporaţii multinaţionale, şi chiar şi naţionale, au finanţat şi au stimulat şi au îndemnat proprii angajaţi să iasă la aceste manifestaţii”, a spus Dragnea, în 19 februarie.

Preşedintele PSD i-a cerut şefului Comisiei SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu, informaţii suplimentare pe această temă.

Ulterior, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a dat un pas înapoi în retorica împotriva firmelor străine, spunând că el şi guvernul Grindeanu nu au „absolut nimic” împotriva multinaţionalelor.

Surse: Digi24. News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri