Mircea Coșea: Creșterile salariale nu pot fi susținute

Data publicării:
Mircea Coșea, interviu la Digi24
Mircea Coșea Foto: captură TV

Cu o productivitate de șase ori mai slabă ca media europeană, investiţii mici şi fonduri comunitare nefolosite, creşterea pensiilor şi salariilor se va face pe credit. Este analiza economistului Mircea Coşea, invitatul emisiunii "În faţa ta".

Profesorul admite că este vremea să nu mai fim ţara lefurilor mici, dar crede că bugetul ar putea ceda sub presiunea promisiunilor electorale. Deja o cincime din el se duce pe plata salariilor.

Poți să crești salariile până la nivelul european dacă productivitatea e mai mică? Dacă vrei să ai bani care să ducă la o dezvoltare în continuare, trebuie să ai bani sănătoși. Îi obții prin crearea de noi locuri de muncă, în ramurile de activitate cu valoare adăugată mare, industriile performante, industriile creatoare”, a spus Mircea Coșea, economist.

Întrebat ce se mai poate face, el răspuns că două lucruri „negative”.

Două lucuri negative: împrumut, iar România se împrumută în ritm accelerat, după statistici, cel mai accerat din ultimii zece ani; și mai putem ceva, care e puțin contrar promisiunilor, să creștem impozite și taxe sau să introducem alte impozite și taxe”, a adăugat el.

Interviul întreg cu economistul Mircea Coșea îl puteţi urmări în această seară, de la ora 22:30 de minute, la Digi24.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri